Kirjoittajien esittely

_mg_5002.jpg

Oskari Juurikkala

Sain uskon lahjan vuonna 2002. Siitä alkoi elämäni suuri seikkailu (katso video ja video). Minut vihittiin katoliseksi papiksi keväällä 2016 (katso video sekä artikkeli). Aiemmin toimin tutkijana oikeus- ja taloustieteiden saralla ja olen oikeustaloustieteen dosentti Helsingin yliopistossa. Teologiaa olen opiskellut Roomassa, Paavillisessa Pyhän ristin yliopistossa, missä myös väittelin tohtoriksi vuonna 2019 luonnon kirjaa käsitelleellä väitöskirjalla. Vuodesta 2020 olen toiminut teologian tutkijana Åbo Akademissa. Minulla on myös ”Hetki Jeesukselle” -podcast (Spotify) sekä Youtube-kanava.

Emil Anton

Minut liitettiin katoliseen kirkkoon jo vauvana, mutta sisäisen kääntymyksen koin Puolassa pyhiinvaelluksella 16-vuotiaana. Olen suorittanut maisterin tutkinnot puolan kielestä ja dogmatiikasta, ja teologian väitöskirjassani tutkin paavi Benedictus XVI:n kontribuutiota uskontoteologiaan ja -dialogiin. Asun vaimoni kanssa Vantaalla. Vanha blogini löytyy täältä, lisäksi minulla on Youtube ja podcast ja kotisivut.

Eetu Manninen

Useimpien suomalaisten tavoin minut kastettiin jo pikkulapsena, mutta uskovaksi kristityksi tulin vasta rippikouluiässä 15-vuotiaana. Liityin katoliseen kirkkoon vuonna 2014. Valmistuin joulukuussa 2022 teologian tohtoriksi Helsingin yliopistosta ja Leuvenin katolisessa yliopistosta (KU Leuven). Väitöskirjatyössäni tutkin sisäisen ja ulkoisen välisen erottelun kehittymistä kirkkoisä Augustinuksen varhaisessa tuotannossa. Asun Oulun seudulla vaimoni ja lasteni kanssa.

Juho Sankamo

Liityin katoliseen kirkkoon vuonna 2018. Aiemmin toimin luterilaisena pappina seurakunnissa ja herätyskristillisessä järjestössä. Olen erityisesti kunnostautunut raamatunopetustyössä. Väitöskirjani Jesus and the Gentiles (Åbo Akademi) julkaistiin vuonna 2012. Asun Turussa vaimoni ja neljän lapseni kanssa. Pidän itseäni erittäin luterilaismyönteisenä katolisena kristittynä.

Joona Korteniemi

Olen kotoisin Kainuusta vanhoillislestadiolaisesta perheestä. Toimin viisi vuotta lestadiolaisena seurapuhujana. Teologian väitöskirjassani tutkin Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen ekklesiologiaa eli seurakuntaoppia. Katoliseen kirkkoon ja Pyhän Henrikin katedraaliseurakuntaan olen kuulunut keväästä 2018.