Kirjoittajien esittely

_mg_5002.jpg

Oskari Juurikkala

Sain uskon lahjan vuonna 2002. Siitä alkoi elämäni suuri seikkailu (katso video ja video). Minut vihittiin katoliseksi papiksi keväällä 2016 (katso video sekä artikkeli). Aiemmin toimin tutkijana oikeus- ja taloustieteiden saralla. Teologian väitöskirjassani tutkin luontoa teologian ja hengellisyyden lähteenä varhaisessa kristinuskossa. Minulla on myös Podcast ja Youtube-kanava.

Emil Anton

Minut liitettiin katoliseen kirkkoon jo vauvana, mutta sisäisen kääntymyksen koin Puolassa pyhiinvaelluksella 16-vuotiaana. Olen suorittanut maisterin tutkinnot puolan kielestä ja systemaattisesta teologiasta, ja väitöskirjassani tutkin paavi Benedictus XVI:n kontribuutiota uskontoteologiaan ja -dialogiin. Asun vaimoni kanssa Vantaalla.

Eetu Manninen

Useimpien suomalaisten tavoin minut kastettiin jo pikkulapsena, mutta uskovaksi kristityksi tulin vasta rippikouluiässä 15-vuotiaana. Liityin katoliseen kirkkoon vuonna 2014. Olen koulutukseltani teologian maisteri ja suoritan tällä hetkellä teologian tohtoriopintoja Helsingin yliopistossa ja Leuvenin katolisessa yliopistossa (KU Leuven). Väitöskirjatyössäni tutkin kirkkoisä Augustinuksen filosofista ajattelua. Asun Oulussa vaimoni ja lasteni kanssa.

Juho Sankamo

Liityin katoliseen kirkkoon vuonna 2018. Aiemmin toimin luterilaisena pappina seurakunnissa ja herätyskristillisessä järjestössä. Olen erityisesti kunnostautunut raamatunopetustyössä. Väitöskirjani Jesus and the Gentiles (Åbo Akademi) julkaistiin vuonna 2012. Asun Turussa vaimoni ja neljän lapseni kanssa. Pidän itseäni erittäin luterilaismyönteisenä katolisena kristittynä.

Joona Korteniemi

Olen kotoisin Kainuusta vanhoillislestadiolaisesta perheestä. Toimin viisi vuotta lestadiolaisena seurapuhujana. Teologian väitöskirjassani tutkin Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen ekklesiologiaa eli seurakuntaoppia. Katoliseen kirkkoon ja Pyhän Henrikin katedraaliseurakuntaan olen kuulunut keväästä 2018.