Ylösnousemuksen mietiskely – ja uusi podcast: Hetki Jeesukselle

OSKARI JUURIKKALA

InShot_20190408_212323958

Kristus nousi kuolleista! Totisesti nousi!

Viime viikko meni ylösnousemuksen iloisessa mietiskelyssä. Sen lisäksi olen käyttänyt aikaa uuden podcastin perustamiseen. Sen nimi on Hetki Jeesukselle. Voit kuunnella ensimmäisen suomenkielisen jakson ”Ylösnousemus ja sakramentit” tästä linkistä.

Englanniksi löytyy puolestaan mietiskely ”Resurrection and our faith”.

Etsi Kristusta, löydä Kristus, rakasta Kristusta

Miksi podcast? Koska haluan auttaa ja kannustaa rukoilemaan. Korostin päivittäisen rukoilemisen tärkeyttä aiemmin pienessä pyhitysoppaassani. Mutta olen huomannut, että monet kokevat liikkeelle pääsemisen vaikeaksi. Tai sitten voi vähän myöhemmin väsyä ja lannistua. Rukoileminen ei ole aina helppoa.

Yksi tapa auttaa on tämä: kommentoida ja mietiskellä Raamattua niin, että siitä tulee muille elävämpää todellisuutta. Nämä mietiskelyt ja rukoushetket eivät ole henkistä salitreeniä. Niissä pyritään nauttimaan Jeesuksen seurasta. Keskiössä on lihaksi tullut Jumala, jonka tunnemme evankeliumien kautta. Joskus hän haastaa meitä, mutta aina hän kannustaa, lohduttaa, nostaa ylös ja helpottaa matkantekoa.

Puolen tunnin puolispontaania rukousta 

bible-1805790_1280

Hetki Jeesukselle perustuu puolen tunnin rukousmietiskelyihin, joita pidän viikottain opiskelijayleisöille Helsingissä. Ne eivät ole perinteisiä saarnoja, vaan yritystä rukoilla ääneen, pukea sanoiksi omia pohdintoja ja pyyntöjä. Valmistelen etukäteen vain muutamia pääideoita, lopputulos on spontaania ja riippuu siitä, mihin Henki ja oma mielikuvitukseni minut vievät. Usein yllätyn itsekin.

Pyrin lähettämään yhden suomenkielisen jakson viikossa (lauantaisin), toisen englanniksi (torstaisin).

Otan mielelläni palautetta kokemuksestasi käyttäjänä. Haluaisitko enemmän sisältöä, tai lyhyempää? Esimerkiksi aion tehdä pieniä oppaita rukouselämän oppimista varten.

Seuraa ja kuuntele missä haluat 

Missä voit kuunnella Hetkeä Jeesukselle? Voit esimerkiksi kuunnella sitä suoraan netistä. Helpointa on seurata sitä sinulle mieluisimman podcast-appin kautta. Tällä hetkellä Hetki Jeesukselle näkyy ainakin seuraavilla jakelijoilla:

Applen iTunes-kirjastoon sen pitäisi ilmestyä pian (heillä on muita pidempi viiveaika uuden kanavan näkymisessä). Laitan päivitykset myös Twitter-tililleni.

Entä jos haluat ilmoituksen suoraan puhelimeesi? Voit liittyä perustamaani Hetki Jeesukselle WhatsApp-ryhmään tästä linkistä tai lähettämällä numerosi minulle sähköpostitse (etunimi.sukunimi@gmail.com). Laitan ryhmään tietoa uusista jaksoista. Sinne ei tule muuta viestittelyä.

Jaa muille ja lähetä kysymyksiä!

Kannustan vinkkaamaan kanavasta muille, jotka voisivat siitä hyötyä.

speak-238488_640Ja lopuksi: esitä kysymyksiä tai kommentteja! Haluaisin tehdä ainakin parin viikon välein jakson, johon otan kuulijoiden kommentteja ja kysymyksiä liittyen rukoukseen, Raamattuun ja hengellisyyteen yleisesti. Yritän vastata parhaani mukaan!

Kiitos kaikille, jotka ovat auttaneet pääsemään alkuun. Kiitos sinulle, joka tulet mukaan. Rukoile myös puolestani.