2017 ja 2018

EMIL ANTON

Hyvää uutta vuotta 2018 kaikille Katolista hapatusta -blogin lukijoille! Tässä lyhyessä postauksessa kerromme jotain ensimmäisen vuotemme saavutuksista ja toisen vuotemme suunnitelmista.

Blogimme perustettiin tammikuussa 2017. Siitä lähtien julkaistuja artikkeleita on kertynyt uskolliseen viikkotahtiin 52, näyttökertoja yhteensä yli 26 800, tilaajia noin 400, Facebook-tykkääjiä piirun verran enemmän. Kommentteja on tullut 101 kappaletta. Hakusanat, joilla blogille useimmin tultiin netin hakukoneista, olivat ”katolista hapatusta” ja ”italian maakunnat”.

Italian maakunnat? Niin, kävikin sillä lailla, että vuoden 2017 luetuimmaksi artikkeliksemme nousi – vähän kuin vahingossa – allekirjoittaneen kirja-arvio Kaikki Italiani: matkaopas Italiaan, vaan ei teologiaan. Varsinaisina pääteemoinamme olivat kuitenkin Suomi100 ja Reformaatio500, ja jälkimmäiseen liittyvätkin seuraavaksi luetuimmat juttumme, nimittäin Oskari Juurikkalan jutut Lutherista ja ehtoollisesta.

Ehtoollista käsittelevä artikkeli oli yksi neljästä kirja-arviosta, jotka käsittelivät Perussanoman julkaisemaa kirjasarjaa Uskonpuhdistuksen sanoma tänään. Myös Eetu Mannisen suosituin juttu liittyi tähän sarjaan, nimittäin Teesejä vanhurskauttamisesta: onko yksimielisyys mahdollinen? Muita suosikkeja olivat Neokatekumenaalinen kääntymykseni, Kasvavaa yhteyttä – mutta kenen kanssa? ja Mitä Trentossa tapahtui? Näistä viimeinen julkaistiin myös viroksi Meiekirik-sivustolla.

Vuoden 2018 teema ja Hapatus-päivä

Vuonna 2018 jatkamme tuttuun tahtiin maanantaipostauksiamme. Pääteemamme kuitenkin muuttuvat, ja nyt onkin aika julistaa vuoden 2018 uudet painotusalueemme: ne ovat antiikki ja keskiaika!

Muistakin aiheista tulee toki juttuja, ja ainakin omissa artikkeleissani viime vuoden teema jatkuu vielä jonkin aikaa. Sitten tarkoituksenani on kuitenkin alkaa perehtyä muinaiseen ja keskiaikaiseeen Lähi-Itään, erityisesti Irakiin (Mesopotamia, Babylonia, Assyyria). Oskari ja Eetu pysyttelevät enemmän Euroopassa: Kreikka ja Rooma, itä ja länsi. Jakolinjat eivät kuitenkaan ole mitenkään tiukat. Tarkempia juttujen aiheita saa myös toivoa!

Toisena uutuutena julistamme Hapatus-päivän, joka on yhden päivän mittainen teologiatapahtuma, jossa voi tavata Katolista hapatusta -tiimiämme, kuunnella mielenkiintoisia esitelmiä ja esittää kysymyksiä. Näillä näkymin päivä pidetään Studium Catholicumissa Helsingissä kevätkauden aikana, tarkka päivä vahvistetaan lähiaikoina. Paikkoja on rajoitetusti, joten seuratkaa blogia ja sen Facebook-sivua viikottain kalenteri kädessä!

Tämän artikkelin kommenttiosioon kutsumme teitä lukijoita jakamaan jotain siitä, mitä olette kenties blogiltamme vuonna 2017 saaneet ja mitä siltä vuonna 2018 toivotte. Vielä kerran kiitos teille kaikille kuluneesta tuplamerkkivuodesta 2017 ja hyvää uutta vuotta 2018!

One comment

  1. On suuri ilo ja etuoikeus saada lukea tällaista laadukasta ja aktiivista blogia kristinuskon aiheista suomen kielellä. Suurkiitos teille arvon blogistit työstänne ja Jumalan siunausta vuodelle 2018!

    Tykkää

Kommentointi on suljettu.